İçeriğe geç

Kavun Topraktan Kaç Günde Çıkar

Kavun kaç günde çimlenir?

Fide ekimi: Bahçe toprağı veya fide harcı ile doldurulmuş naylon torbalara 4-5 tohum ekilir. Kavun tohumları harç ile doldurulmuş torbalara 4-5 cm derinliğe yerleştirilir. Plastik torbalara ekim, ekim tarihinden 3-4 hafta önce yapılmalıdır. Ekilen tohumlar 5-15 gün sonra çimlenir.

Kavun kaç günde bir sulanır?

Sulama zamanı ve sayısı toprağın türüne, su tutma kapasitesine ve bitkinin büyüme dönemine göre değişir. Meyve verme döneminden sonra sulama sıklaştırılmalıdır. Bu dönemden itibaren sulama 12-15 günde bir yapılmalıdır.

Kavun çok su ister mi?

Kavunun eti yaklaşık %91 oranında su içerir. Bu nedenle, kavun bitkilerinin tatlı, iyi biçimli meyveler üretmesi için bol suya ihtiyacı vardır. Bitkiler nemli olmalı, ancak aşırı sulanmamalıdır. Aşırı nem çimlenme sorunlarına neden olabilir.

1 dönüm araziden kaç ton kavun çıkar?

Genel kabul görmüş bir verim ortalaması olmamakla birlikte hektardan ortalama 2 ila 6 ton kavun elde edilebilmektedir.

Kavun hangi ay dikilir?

Kavun tohumlarının ekim ayı bölgeye göre değişir. Kavun tohumları Akdeniz ve Ege bölgelerinde Nisan ayının ilk yarısında ekilebilir. Marmara ve Trakya’da ekim Nisan ayının ikinci yarısında yapılmalıdır. Orta, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde Mayıs ayının ilk yarısı ekim için uygundur.

Kavun susuz yetişir mi?

Dr. Daşgan, “Burada geliştirilen kavun çeşitleri, normal şartlarda sulanan kavunların yarısı kadar su aldıklarında başarıyla yetişiyor. Hatta susuz bile yetiştiriyoruz. Hidroponik yetiştiricilikte verim biraz düşüyor ama kalite artıyor.

Tarlada kavunun olgunlaştığı nasıl anlaşılır?

Dokunma: Kavunu hafifçe sıktığınızda, kolayca bükülmelidir. Sert değilse, bu olgunlaştığını gösterebilir. Sap durumu: Kavunun sapı güçlü ve kuru olmalıdır. Sap nemli veya çürümüşse, kavunun içi bozulmuş olabilir. Desen ve renk: Kavunun kabuğundaki desen olgunlaştığını gösterebilir.

En iyi kavun tohumu hangisi?

Verimli, kaliteli, yüksek tat ve aromaya sahiptir. Kabuk kısmı sert olup sarı üzerinde siyah desenler vardır. Kırkağaç kavununun kökleri genellikle yüzeyde gelişir.

Kavun kaç ayda olgunlaşır?

Ülkemizin çok soğuk bölgeleri hariç hemen hemen her bölgesinde yetişir. Ilık iklim bitkisi olan kavun, ekimden hasada kadar 80-120 gün arası bir süreye ihtiyaç duyar.

Kavun fidesi kaç santim arayla dikilir?

Kavun dikimi: Kavuna vuran güneş ışığı kabuğun rengini belirler ve ona güzel bir aroma verir. Daha fazla güneşten faydalanmak için dikim kuzey ve güney yönlerine yapılmalıdır. Kavun fideleri 55 cm arayla ve 150 ila 200 cm arasındaki sıralara dikilmelidir.

Kavun çiçek açtıktan sonra sulanır mı?

Meyve verme döneminden sonra sulama arttırılmalıdır. Bu dönemden itibaren 12-15 günde bir sulama yapılmalıdır. Sulama yapılırken toprak derinliği 0-90 cm’den tarla kapasitesine getirilmelidir.

Ağustosta kavun ekilir mi?

Kavun tohumları genellikle yaz veya ilkbaharda ekilmesi gereken tohumlardır. Kavun ekmeden önce toprak işlenmeli ve ısıtılmalıdır. Kavun tohumları sıcak havalarda ekilmelidir. Ekim sırasında kavun fideleri 55 cm ve sıralar arasında 200 cm mesafe olacak şekilde ekilmelidir.

1 dönüme kaç adet kavun dikilir?

Çeşit ve bölgeye göre dekara ortalama 500-800 adet kavun ekilir. Sıra arası mesafe 150-200 cm, sıra arası mesafe ise 60-100 cm olmalıdır.

Kavun kilosu ne kadar 2024?

Piyasa fiyatları 27 Eylül

En tatlı kavun hangisi?

-Crenshaw dünyanın en tatlı kavunlarından biri olarak kabul edilir. Meyvesi hem tatlı hem de çok suludur. Gerçek kavun lezzetini bulabileceğiniz kavun türlerinden biridir. Damla şeklindeki Crenshaw kavunu krem ​​rengi bir dış yüzeye ve açık turuncu bir meyveye sahiptir.

Kavun çimlendirme nasıl yapılır?

Kavun çekirdeklerini hazırladığınız toprağa yerleştirin ve 2,5 cm ince elenmiş toprakla örtün. Toprağı düzenli olarak nemlendirin. Çimlenme yaklaşık 8-10 gün içinde gerçekleşecektir.

Karpuz kaç günde filizlenir?

Tohum çimlenmesi toprak sıcaklığından etkilenir; 15 °C toprak sıcaklığında 15 günde, 20 °C toprak sıcaklığında 5 günde, 30 °C toprak sıcaklığında ise 1-2 günde çimlenme gerçekleşir.

Kavun karpuz ne zaman çimlenir?

Tohumlar 15 °C’nin üzerindeki sıcaklıklarda ortalama 8-10 günde çimlenir ve bitki önce kazık kök, sonra yan kökler geliştirir. Köklerinizin; %80’i 30-40 cm’dedir. Ortalama büyüme mevsimi 100 gündür, ancak kış kavunları için bu 150 güne kadar çıkabilir.

Kavun kaç ayda olgunlaşır?

Ülkemizin çok soğuk bölgeleri hariç hemen hemen her bölgesinde yetişir. Ilık iklim bitkisi olan kavun, ekimden hasada kadar 80-120 gün arası bir süreye ihtiyaç duyar.

Tavsiyeli Bağlantılar: Mine Çiçeğinin Diğer Adı Nedir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir