İçeriğe geç

Müdire Ne Demek Tdk

Müdire anlamı nedir?

(ﻣﺪﻳﺮﻩ) i. (Ar. mudīr’in şekli mudīre’dir.) Kadın yönetici.

Müdrik ne demek TDK?

İmamla birlikte namaz kılan kişi veya kişiler bilinçli hale gelir. En geç rükû’nun ilk rekatında imama yetişen kişi imamla birlikte namaz kılar. Bu kişilere bilinçli denir.

Müddei olmak ne demek?

Tasavvufî bir kavram olarak “müddeî”; aldatan, şikâyetçi, davacı, şekilci ve taklitçi anlamlarına gelir.

Müdare ne demek?

Yaklaşık 8 asırdır kullanılan mudara kelimesi, birine karşı gerçek duygularını gizlemek ve sanki onun arkadaşıymış gibi davranmak anlamına gelir. İslam’a göre, kişinin canını ve malını korumak için önlemler alması caizdir. Maddi kaynak elde etmek için mudara yapmak, ikiyüzlülük olduğu için yasaktır.

Kadın müdür mü müdire mi?

Müdür bir kadın olduğunda “müdür” unvanını kullanmak doğrudur. Cinsiyet ayrımcılığına dair bazı örnekler: “Müdür”, “yargıç” ve “iş kadını” kelimeleri profesyonel ortamlarda kullanılır…

Kadın müdüre müdürüm denir mi?

Kadın yöneticilere “Sayın Yöneticim” diye hitap etmek yerine “Sayın Yöneticim” diye hitap etmek daha uygundur.

Davayı açan kişiye ne denir?

Hukuki bir anlaşmazlıkta iki taraf vardır: davacı ve davalı. Davacı, davayı mahkemeye açan kişidir. Davalı, davaya karşı haklarını savunmak zorunda olan kişidir.

Müdavi misin ne demek?

“Midavim” kelimesi dilimize Arapçadan girmiş olup, kökeni “devam” kelimesidir.

Müteyyim ne demek TDK?

Anlamı: “Mutammim” tamamlanmış, tamamlanmış veya mükemmel anlamına gelir. Bu kelime bir şeyin veya bir işin tamamen yapıldığını veya tamamlandığını ifade etmek için kullanılır.

Osmanlıda müdara nedir?

Mudara, iyi geçinmek, iyi geçinmek veya birbirine tatlı söz söylemek, kendini, kavmini, dinini vb. korumak anlamına gelir. Düşmanlarına zarardan korumak için onlara dostça davranmak; nifak çıkarmamaya ve düşman edinmemeye dikkat etmek gibi açıklamalarla anlatılır.

Fuşçi ne demek?

Fuşçi/Fuşki: inek gübresi.

Müdrik ne demek din?

Müdrik, sözlükte “gerçekleşmiş, yetişmiş, ulaşmış” anlamına gelir. İmam ise dinî bir terim olarak en geç birinci rekatın rükûuna yetişen ve imamla birlikte namazı kılan kişidir.

Müdürün anlamı ne?

Yönetici (Arapça: مدير [mudîr]) yönetici ve müdür anlamına gelen bir kelimedir. Kelimenin dişil hali “başöğretmen”dir.

Müdir ne demek?

Yönetici nedir sorusuna, kamu kurumlarında ve ticari kuruluşlarda tüm birimlerin başında bulunan kişi denir.

Müdde ne demek?

Kelime Anlamı: “Periyot” kelimesi belirli bir zaman aralığını veya süreyi ifade eder. Genellikle belirli bir olayın veya durumun süresini vurgular. Bu kelime bir olayın veya durumun sürdüğü zamanı tanımlamak için kullanılır.

Müdana ne anlama gelir?

ѻ Mudanâ (harekete geçmek) : Şükretmek, boyun eğip yalvarmak: Sana geldim, mudânâ edeyim / Eğer benimle olmak istersen (Şeyh Gālib – Ş. M.S.). Kimseye izin vermeden efendiler gibi yaşadık (namıdiğer Gündüz).

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir