İçeriğe geç

Osmanlıca Muvakkat Ne Demek

Muvakkat ne demek Osmanlıca?

Muvakkat kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. “Vekâ” kökünden türemiştir ve “geçici, kalıcı olmayan” anlamına gelir.

Muvakkate ne demek?

Yeni bir alanı düzenleyen bir kanundur.

Mufarakat muvakkattir ne demek?

Mufarakat geçicidir, telaşlanmayın “El-hükmü lillah” [Hüküm Allah’a aittir. (Mü’min Suresi: 12.)] “İnna lillah ve inna ileyhi raciun” [Allah’ın kullarıyız, sonunda O’na döneceğiz.

Osmanlıca mülâhaza ne demek?

“Consideration” kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. “Lehez” kelimesinden türemiştir ve “düşünmek, değerlendirmek, kafa yormak ve değerlendirmek” anlamına gelir.

Muvakkat almak ne demek?

Onay, izin verilen konulara ilişkin bilgileri içeren yazılı belgeleri ifade eder.

Muvakkat tart ne demek?

İsim okuldan geçici olarak uzaklaştırma, geçici uzaklaştırma.

Muvakkat eş anlamlısı nedir?

Geçici hizmet, “geçici hizmet” anlamına gelir.

Muvakkat eylemek ne demek?

Onaylamak, tasvip etmek, kabul etmek.

Farzı muvakkat ne demek?

Geçici Farz: Bunlar zamanı gelince yaptığımız farzlardır. Vaktinde kılınan beş vakit namaz ve Ramazan ayında tutulan oruç gibi. Kalıcı farz ve geçici farzdır. Farz-ı Kifaye: Bazı Müslümanlar yaparsa diğerleri için geçersiz olur; selam ve selâm gibi.

Mufarakat ne demek?

Ayrılık. Uzaklaşmak ve bir yerden ayrılmak. Arkadaşlarından ayrılmak.

Muvakkat şerhi nedir?

Geçici yapı şerhi; 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 33. maddesi gereğince tapu sicilinin beyanlar bölümüne yapılan bir şerh olup Medeni Kanun’un 1011. maddesi gereğince değildir. Bu nedenle harca tabi olmayıp resmi yazı ve belediye meclisi kararı ile şerh konulması mümkündür. (Tapu sicil eleştiriye katılmamıştır.)

Muvakkat yapı ne demek?

Geçici yapılar: Bunlar kalıcı olma amacı olmadan geçici olarak inşa edilen yapılardır. Örneğin, kışlalar, kulübeler, şantiye binaları… geçici yapılardır.

Mütehassıs Osmanlıca ne demek?

“Mutehassis” kelimesi Arapça kökenlidir ve Türkçeye Arapçadan gelmiştir. “تَحَسَّسَ” (tehassesa) fiilinden türemiştir ve “hissetmek, hissetmek” anlamında kullanılır. Anlamı: “Uzman”ın, duygularını kolayca hisseden ve bunların kendisini yoğun bir şekilde etkilemesine izin veren duygusal olarak etkilenen kişi anlamına geldiği anlaşılmaktadır.

Mütedahil ne demek Osmanlıca?

Birbirini kovalayan, iç içe geçen, iç içe geçen, iç içe geçen.

Osmanlıca müteveccih ne demek?

Arapça wch kökünden gelen ve “yöneten, yönelen” anlamına gelen müteveccih متوجّه‎ kelimesinden alınmış bir alıntıdır.

Muvakkat hesap ne demektir?

Geçici poliçe olarak adlandırılan bu tür poliçeye geçici poliçe veya yüzen poliçe de denebilir. Geçici poliçe, bir kişiye belirli bir süre için teminat sağlayan bir sigorta poliçesidir. Normal poliçeden farkı, vadesinin kısa ve geçici olmasıdır.

Muvakkat kanun ne demek?

Geçici yasalar, Temel Yasa uyarınca çeşitli koşullar altında yasal olarak tanınan eylemlerdir. Maddede belirtilen koşullar karşılanırsa ve parlamentoyu toplamak mümkün olmazsa, hükümet uygun önlemleri alabilir.

Geçici muvakkat nedir?

Geçici inşaat süresi on yıldır. Ancak, mülk kamu mülkiyetine devredilene kadar geçici bir yapı izni verilebilir. Bu, planın uygulanması sırasında geçici binaların veya yapıların yıkılacağı anlamına gelir.

Müstahkem Osmanlıca ne demek?

Arapça kökenli olan “مستحكم” (mustaḥkam) kelimesinden türemiştir. Anlamı: “Müstahkem” kelimesi, müstahkem, takviye edilmiş veya korunmuş bir şey veya yeri ifade eder.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir