İçeriğe geç

Anagold Firması Kime Ait

Anagold’un sahibi kim?

Rekabet Kurumu’nun verilerine göre, Çalık Grubu’nun iştiraki olan Lidya Madencilik, Türkiye’de iştirakleri Anagold, Artmin, Kartaltepe, Bakırtepe, Tunçpınar ve Polimetal ile faaliyet göstermekte olup, Polimetal hariç grubun diğer tüm girişimleri (projeleri) Alacer Gold ile ortak kontrol edilmektedir.

Anagold Türk ortağı kimdir?

Anagold’un ortağı Ahmet Çalık’ın başdanışmanı: İliç’teki madende operasyonel sorumluluğumuz yok. Dokuz işçinin enkaz altında kaldığı İliç’teki madenin Türk ortağı Ahmet Çalık’ın başdanışmanı Hakkı Adil, felaketle ilgili ilk kez konuştu.

Anagold madencilik yabancı mı?

Kanada-Amerikan ortaklığı Anagold Mining ve Çalık Holding’in sahibi olduğu altın madeni, yıllardır siyanür liç yöntemiyle altın çıkarıyor. Madeni işleten Anagold Madencilik’in yüzde 80’i Kanadalı SSR Mining’e, yüzde 20’si ise Çalık Grubu’na ait.

Anagold Türkiye Müdürü kim?

İliç maden faciasında yeni gelişme: Son raporda 6 saat içinde serbest bırakılan Anagold Türkiye Müdürü Cengiz Demirci’nin asıl suçlu olduğu belirlendi – Medyascope.

Anagold’un vergi borcu silindi mi?

Ayrıca Anagold Madencilik’in 2023 yılında maden ruhsatının iptali nedeniyle devam eden hukuki ihtilafa rağmen 209 milyon TL tutarındaki vergi borcu da silindi.

Anagold hangi ülkededir?

Ortağı Çalık Holding olan Kanada merkezli çok uluslu şirket Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Erzincan’ın İliç ilçesindeki Çalık Çöpler Altın Madeni’nin yığın liç sahasındaki çökmeye ilişkin açıklama yaptı.

Anagold madencilik nerelerde var?

Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Dünya standartlarındaki Çöpler altın madenini işletiyoruz. Çöpler madeni, Doğu Anadolu Bölgesi’nde, Erzincan ilinde, İstanbul’un yaklaşık 1100 kilometre güneydoğusunda ve başkent Ankara’nın 550 kilometre doğusunda yer almaktadır.

Anagold ne iş yapar?

Anagold, 2.700 çalışanıyla Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük işvereni, vergi mükellefi, kadın işvereni ve engelli işvereni konumunda olup, sağlık, eğitim, altyapı, tarım ve kadın girişimciliği alanlarında topluma önemli katkılar sağlamaktadır.

İliçteki Altın Madeni kime ait?

Erzincan İliç’teki Çöpler Altın Madeni’ndeki siyanür yığın liçi sahasının çökmesi nedeniyle büyük bir felaketle karşı karşıyayız. ABD merkezli SSR Madencilik ve Çalık Holding iş birliğiyle kurulan Anagold AŞ’nin madeninde dokuz çalışanın kayıp olduğu resmi açıklamalarda belirtildi.

Türkiye’deki altın madenleri kim işletiyor?

GÜBRETAŞ MADEN YATIRIMLARI A.Ş.

Anagold madencilik kapandı mı?

Erzincan’da çöken altın madenciliği şirketi Anagold Madencilik’in ruhsatı iptal edildi – 17.02.2024, Sputnik Türkiye. Erzincan’ın İliç ilçesinde 13 Şubat’ta heyelan meydana gelerek 9 işçinin yer altına gömüldüğü madenin çevre izin ve ruhsat belgesi iptal edildi.

Anagold hisse adı nedir?

Anadolu Grubu Holding Hisse Senedi | AGHOL.

Anagold CEO’su kimdir?

Anagold Madencilik CEO’su Sayın Rodney P. Antal ve GAP İnşaat Genel Koordinatörü Sayın Cüneyt ALTINOK ve beraberindeki heyet şantiyemizi ziyaret etti.

Anagold Madencilik Türk ortağı kimdir?

Çöpler madeninin sahibi Anagold’da SSR’nin yüzde 80, Çalık Grubu’nun ise yüzde 20 hissesi bulunuyor. SSR, Kartaltepe’de yüzde 50, Tunçpınar’da yüzde 30, Bakırtepe’de ise yüzde 70 hisseye sahip ve bu iki şirket arasındaki ortaklık.

Çöp madeni kimin?

Erzincan’ın İliç ilçesindeki Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de, Çalık Holding ve Çalık Holding’e ait Çöpler Altın Madeni’nde altın cevheri çıkarma işlemi sırasında siyanürle ayrılan yığınların toplandığı yıkama alanında kayma meydana geldi. ⁠ ⁠ Resmi bilgilere göre, kayma yığınının altında en az 9 kişi mahsur kaldı.

Lidya Madencilik’in sahibi kim?

Londra Borsası’nda işlem gören özel amaçlı satın alma şirketi (SPAC) ACG Acquisition Company, Gediktepe madenini Çalık Holding’in iştiraki Lidya Madencilik’ten 290 milyon dolara satın aldığını duyurdu.

Anagold Ahmet Çalık kimdir?

1 Mart 1958, Malatya, Türkiye), Türk iş adamı ve Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı. Ticari hayatına 1981 yılında Ortadoğu Tekstil’i kurarak başladı. Doğu Anadolu’daki ilk yatırımını Malatya’da Çalık Denim’i kurarak yaptı.

İliçteki Altın Madeni kime ait?

Erzincan İliç’teki Çöpler Altın Madeni’ndeki siyanür yığın liçi sahasının çökmesi nedeniyle büyük bir felaketle karşı karşıyayız. ABD merkezli SSR Madencilik ve Çalık Holding iş birliğiyle kurulan Anagold AŞ’nin madeninde dokuz çalışanın kayıp olduğu resmi açıklamalarda belirtildi.

Erzincan madeninin sahibi kim?

İnternet sitesinde, 2000 yılında kurulan şirketin, Kanada merkezli SSR Madencilik ve Türkiye merkezli Lidya Madencilik ortaklığıyla faaliyetlerini sürdürdüğü belirtiliyor. Çöpler Altın Madeni’nin yüzde 80’i SSR Madencilik’e, yüzde 20’si ise Lidya Madencilik’e ait.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir