İçeriğe geç

Ferz Ne Demek Osmanlıca

Ferre ne demek Osmanlıca?

Ferr: Geri çekilme, firar, kaçış.

Ferhad ne demek Osmanlıca?

Ferhat, Arapça kökenli bir kelimedir ve Osmanlı Türkçesinde teselli anlamına gelir. Ferhat ismi Farsça kökenlidir ve fatih, üstün, bir yerin fatihi anlamına gelir.

Feraş ne demek Osmanlıca?

1. şilte, yatak. اسیر فراش esîr-i firâş = Yatağa uzanacak, kalkamayacak kadar hasta.

Forsa ne demek Osmanlıca?

Kürek kölesi; Osmanlı Donanması’nda askerî sınıf.

Ferre nedir?

Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarından Femaş Grubu bünyesinde yer alan Ferre markası, mutfak aletleri sektöründe 5 kıtada ve 100’den fazla ülkeye ihracat yapan, 45 yılı aşkın bir geçmişe sahip, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim tesisi ve İstanbul’da merkez ofisi bulunan bir firmadır.

Farsça ker ne demek?

Türkçeden Farsçaya geçmiştir. “Arka” ve “gerilim” kelimeleriyle aynı kökten gelir. Bu kelime Eski Türkçe ve Moğolcada sınır, kenar anlamına gelir ve Kire/Ker/Her/Har olarak ifade edilir.

Ferhad kimdir?

Ferhad Paşa veya Damad Ferhad Paşa (1485 – Ekim/Kasım 1525), Osmanlı devlet adamı. Memlük Beyi Canberdi Gazali’nin isyanının bastırılması sırasında Suriye seferinin serdarı olarak atandı. I. Selim’in İran’a ve I. Süleyman’ın Rodos’a yaptığı seferlere katıldı.

Ferd Arapça ne demek?

Arapça ferd (çoğulu efrâd) kelimesi sözlükte “bireysel, eşsiz, tek” anlamına gelir.

Ferhad-ü Şirin ne anlatıyor?

Kişisel aşkın toplumsal bir ideale dönüşmesini konu edinir. Şirin’e olan aşkı yüzünden Demirdağ’ı doğuran ve sonunda ilahi bir aşka kavuşan Ferhad’ın hikayesini anlatan “Ferhad ve Şirin” adlı halk masalı, insanlığın kurtuluşu için savaşan idealist bir romantik kahramanın hikayesine dönüşmüştür.

Feryat ne demek Osmanlıca?

Farsçadaki faryād veya firyād فریاد “yardım, destek” kelimesinden gelen bir ödünç kelimedir. Bu kelime Orta Farsçadaki frayād “yardım” kelimesinden türemiştir.

Ferzan ne demek Osmanlıca?

Ferzan, Farsça kökenli bir isimdir ve “bilge”, “zeki”, “akıllı” anlamına gelir. Bu isim genellikle entelektüel yetenek ve bilgelikle ilişkilendirilir.

Fukaha ne demek Osmanlıca?

(ﻓﻘﻬﺎﺀ) i. (Ar. faḳіhlerin çoğulu fuḳahā’dır) Fıkıh âlimleri, fıkıh ilminde yetkili kişiler, hukukçular: Aliyyülkārî, Hanefi âlimleri arasında (Ömer N. Bilmen) çok yetenekli ve faziletli bir kişidir.

Frenk ne demek Osmanlıca?

Frenk veya Efrenç, Osmanlı İmparatorluğu’nda Avrupalılara, özellikle Fransızlara verilen addır.

Fahir türkçe ne demek?

Fahir, erkek çocukları için Türkçe bir isimdir. Genellikle “en yüksek kalite” anlamına gelen ancak aynı zamanda “şan, gurur, şeref” anlamına gelen ve erkek çocukları için Türkçe bir isim olan Arapça Fakhr (Arapça: فَخْر) isminin Türkçe yazılışıdır. Genellikle “en yüksek kalite” anlamına gelen ancak aynı zamanda “şan, gurur, şeref” anlamına gelen Arapça Fakhr (Arapça: فَخْر) isminin Türkçe yazılışıdır.

Fuad ne demek Osmanlıca?

Fuat veya Fuad (Arapça: فؤاد) Arapça kökenli bir isimdir. Fuad kelimesi “kalp” anlamına gelir.

Ferit Farsça ne demek?

Benzersiz. 2.

Ferre ingilizce ne demek?

Geçmişi gizle Geçmiş ayrıntıları Geçmişi temizle Geçmiş: ferre.

Ferağ ne demek Osmanlı?

Sözlükte “çalışmayı bırakıp boş durmak” anlamına gelen ferâğ kelimesi, hukuk dilinde bir kişinin feragat etmesini ve taşınmaz mal üzerindeki tasarruf hakkını başka bir kişiye devretmesini ifade eder. Feragat eden kişiye Fariğ, lehine feragat yapılan kişiye ise Mefrûğ Leh denir.

Feryat ne demek Osmanlıca?

Farsçadaki faryād veya firyād فریاد “yardım, destek” kelimesinden gelen bir ödünç kelimedir. Bu kelime Orta Farsçadaki frayād “yardım” kelimesinden türemiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir