İçeriğe geç

Ingilizce Morarmak Ne Demek

Morarmak ingilizcesi ne?

“morarmak” kelimesinin İngilizce-Türkçe Sözlükteki anlamları: 5 sonuçKategoriİngilizce1Genelbe embarrassed f.2Genelbecome purple f.3Genelget bruised f.4Genelunpurple f.

Morluk ingilizcesi ne?

“morluk” kelimesinin İngilizce-Türkçe sözlükteki anlamları: 8 sonuç bruise i.

Morarmış ne demek?

Cilt yüzeyinde morarma, çürük, ezik veya morarma olarak bilinen, tıp dilinde ekimoz olarak bilinen durum, darbe ve çarpmalar sonucu cilt altındaki kılcal yapıların hasar görmesi sonucu oluşan cilt hastalığıdır.

Mor ingilizce renk ne demek?

Pembe renge “Pembe” denir. Kahverengi ise “Kahverengi” denir. Mor renge “Mor” denir. Gri renge “Gri” denir.

Çürüme ingilizcesi ne?

“decay” kelimesinin İngilizce-Türkçe sözlükteki anlamları: 25 sonuçKategoriİngilizce5Genelçürüme i.6Genelçürüme i.7Genelçürüme i.8Genelbozulma i.

Avanak ingilizcesi nedir?

nebbech i. Mafflin i. Widgeon [eski] i. Wigeon [eski] i.

Morarma ne denir?

Siyanoz (morarma), oksijen eksikliği nedeniyle cildin, mukoza zarlarının ve tırnak yataklarının mavimsi veya mor renk almasıdır.

Morluk neden olabilir?

Vücuttaki morluklar, kanın deri altı dokuya sızmasıyla oluşur ve genellikle mavi, mor veya siyah noktalar olarak görülür. Bu kan sızıntısı, kılcal damarlardaki hasar nedeniyle oluşur. Morluklar genellikle bir darbe veya yaralanma sonucu oluşur ve genellikle ağrısızdır.

Koz ingilizcesi ne?

“ember” kelimesinin İngilizce-Türkçe Sözlükteki anlamları: 8 sonuçKategoriİngilizce1Genel Kullanımüyeler i.Genel2Genelcinders i.3Genelember i.

Bacaklar neden morarır?

Örneğin, vaskülit adı verilen kan damarlarının iltihabı, cildin altında kanamaya ve morarmaya neden olur. Bacaklardaki morarmanın diğer nedenleri arasında yaş, aşırı egzersiz, hormonal değişiklikler ve obezite bulunur. Yaşlandıkça cilt incelir ve kan damarları daha kırılgan hale gelir.

Ölünün morarması ne anlama gelir?

Kalp durduğunda, kan vücutta hareket edemez ve ağır kırmızı kan hücreleri yerçekiminin etkisiyle kan serumuna düşer. Ölümden yaklaşık üç saat yirmi dakika sonra ortaya çıkmaya başlar ve 4 ila 5 saat içinde kan kılcal damarlarda pıhtılaşmaya başlar. Maksimum morarma 6 ila 12 saat arasında görülür.

Morluğa ne iyi gelir?

Morarmalara karşı en etkili çözümler morarmanın etrafındaki bölgeye masaj yapmak ve her gün 10-15 dakika güneşe maruz bırakmaktır. Morarma kremleri de etkili olabilir.

İngilizce lila ne demek?

“purple” kelimesinin İngilizce-Türkçe sözlükteki anlamları: 2 sonuç purple i. lila s.

Fuşya ingilizcesi ne?

“fuchsia” kelimesinin İngilizce-Türkçe sözlükteki anlamları: 2 sonuçKategoriİngilizceBilgisayar1Bilgisayarfuchsia i.Botanik2Botanikfuschia i.

Gri ingilizcesi ne?

GRAY | İngilizce-Türkçe sözlük – Cambridge Dictionary.

Morun ingilizce adı ne?

İngilizcede leylak ilk olarak mor olarak adlandırılır. Ancak, violet ve puce kelimeleri aynı zamanda mor anlamına gelir. Morun farklı tonlarını tanımlamak istiyorsanız, koyu veya açık anlamına gelen kelimeler ekleyebilirsiniz. Morun bir tonu olan leylak renginin İngilizce karşılığı lily’dir.

Mendirek ingilizcesi nedir?

“breakwater” kelimesinin İngilizce-Türkçe sözlükteki anlamları: 16 sonuç breakwater i. Steg i. Pier i.

Macera ingilizce ne demek?

MACERA | Cambridge İngilizce Sözlüğündeki Anlamı11 Eylül 2024

Marulun ingilizcesi ne demek?

SALATA | İngilizce-Türkçe sözlük – Cambridge Sözlüğü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir